VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Anji White (30gr.) (Groene thee)
Anji White
Anji White (30gr.) (Groene thee)
Anji  White - Groene Thee - China In   tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Anji White geen witte  thee maar wel een groene thee: men plukt de knop +...
€ 23,95
Aantal: 
Bestellen
 

Anji White - Groene Thee - China
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Anji White geen witte thee maar wel een groene thee: men plukt de knop + één blad. De plantages bevinden zich in het noorden van China in de provincie Zhejiang waar veel hoge bergen, bamboebossen en kleine beekjes zijn. Daar de Anji White net buiten de grenzen ligt van het gebied waar de Silver Needle groeit, mag deze niet worden verkocht als een witte thee (te vergelijken met de Chanpagne streek). Door het de naam 'White' te geven hoopt men een graantje mee te pikken van de populariteit van Silver Needle. Vergeleken met andere streken zijn de temperaturen er lager en vochtiger (mistiger). Deze factoren bepalen vooral de specifieke smaak van de Anji White. Anji White gedijt het best bij een temperatuur beneden de 23°C, hierdoor zit men met een korte plukperiode van amper 1 maand. De bladeren zijn vederlicht en kwetsbaar. De thee is zo zeldzaam en duur omdat men de hoogst groeiende soorten (die anders smaken) apart houdt van de laagst groeiende soorten. De thee wordt ingedeeld in 4 verschillende categorieën: fijn, super, eerste en tweede categorie. Vaak wordt hij gezien als ‘de vloeibare zijde’.

Anji White bezit een hoog gehalte aan aminozuren waardoor hij de cortisol (stresshormoon) vermindert en zorgt voor een kalmerend effect.

Bereiding* : 1 tot 2 gram thee per kopje van 120ml of 3 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water), warm op tot 70°C. Laat de Anji White 1 tot 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 

Deze Anji White kan je 2 tot 3 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. 
Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft een eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Deze thee is uiterst geschikt voor het maken van een Kombucha!

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

 

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies