Top
Anji-White (40gr.) (Groene thee)
  • Anji-White (40gr.) (Groene thee)
9,98

Anji-White - Groene Thee - China


In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is Anji White geen witte thee maar wel een groene thee: men plukt de knop + één blad.


De plantages bevinden zich in het noorden van China in de provincie Zhejiang waar veel hoge bergen, bamboebossen en kleine beekjes zijn. Vergeleken met andere streken zijn de temperaturen er lager en vochtiger (mistiger). Deze factoren bepalen vooral de specifieke smaak van de Anji White. Anji White gedijt het best bij een temperatuur beneden de 23°C, hierdoor zit men met een korte plukperiode van amper 1 maand. De bladeren zijn vederlicht en kwetsbaar.De thee is zo zeldzaam en duur omdat men de hoogst groeiende soorten (die anders smaken) apart houdt van de laagst groeiende soorten. De thee wordt ingedeeld in 4 verschillende categorieën: fijn, super, eerste en tweede categorie. Vaak wordt hij gezien als ‘de vloeibare zijde’.


Anji White bezit een hoog gehalte aan aminozuren waardoor hij de cortisol (stresshormoon) vermindert en zorgt voor een kalmerend effect.


Bereiding* : 1 tot 2 gram thee per kopje van 120ml of 3 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).


Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water), warm op tot 70°C. Laat de thee 1 tot 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 


Deze thee kan je tot 3 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Laat Anji White bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft een eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over