Top
Silver Needle - Yin Zhen (20gr) (Witte thee)
  • Silver Needle - Yin Zhen (20gr) (Witte thee)
9,42

Silver Needle - Witte Thee - China


Silver Needle of Yin Zhen is een Chinese Witte thee afkomstig uit de provincie Fujian. Hij is de meest dure en meest gewaardeerde thee in China en wordt ook wel eens de Champagne onder de theeën genoemd. Voor Silver Needle worden enkel de eerste toppen (knoppen) van de theestruik geplukt. De eerste pluk (first flush) begint in maart tot halfweg april, en hiermee de belangrijkste pluk voor witte thee. Vergeleken met andere thee is hij veel zachter van karakter en smaakt hij absoluut niet bitter doordat men oxidatie* zoveel mogelijk tegengaat.

Witte thee heeft meer ruimte nodig om zich te ontvouwen en een langere trektijd om zijn heilzame stoffen af te geven. Zodra het water licht gelig kleurt is hij klaar om te drinken.


Uit eerste onderzoeken blijkt dat Silver Needle of witte thee in het algemeen een belangrijk antioxidant is, hij zou een kanker-remmende werking hebben en kan hij ingezet worden om de omzetting van koolhydraten naar vet te verminderen.


Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea


*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C. Laat de thee 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 

Silver Needle kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) ! 

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over