VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Silver Needle - Yin Zhen (20gr) (Witte thee)

Silver Needle
Silver Needle - Yin Zhen (20gr) (Witte thee)

Silver Needle - Witte Thee - China Silver Needle of Yin Zhen is een Chinese Witte thee afkomstig uit de provincie Fujian. Hij is de meest dure en meest gewaardeerde thee in China en wordt ook wel e...

€ 9,42
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Silver Needle - Witte Thee - China
Silver Needle of Yin Zhen is een Chinese Witte thee afkomstig uit de provincie Fujian. Hij is de meest dure en meest gewaardeerde thee in China en wordt ook wel eens de Champagne onder de theeën genoemd. Voor Silver Needle worden enkel de eerste toppen (knoppen) van de theestruik geplukt. De eerste pluk (first flush) begint in maart tot halfweg april, en hiermee de belangrijkste pluk voor witte thee. Vergeleken met andere thee is hij veel zachter van karakter en smaakt hij absoluut niet bitter doordat men oxidatie* zoveel mogelijk tegengaat.
Witte thee heeft meer ruimte nodig om zich te ontvouwen en een langere trektijd om zijn heilzame stoffen af te geven. Zodra het water licht gelig kleurt is hij klaar om te drinken.
Uit eerste onderzoeken blijkt dat Silver Needle of witte thee in het algemeen een belangrijk antioxidant is, hij zou een kanker-remmende werking hebben en kan hij ingezet worden om de omzetting van koolhydraten naar vet te verminderen.
Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C. Laat de thee 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 
Silver Needle kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) ! Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier!

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.