VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Yellow Huang Long (Zwarte thee) (50gr.)

Yellow Huang Long
Yellow Huang Long (Zwarte thee) (50gr.)

Yellow Huang Long - Zwart Thee - China (50gr). Yellow Huang Long is een premium zwarte thee die veel overeenkomsten toont met een traditioneel gemaakte gele thee wat het productieproces betreft. H...

€ 9,70
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Yellow Huang Long - Zwart Thee - China (50gr).
Yellow Huang Long is een premium zwarte thee die veel overeenkomsten toont met een traditioneel gemaakte gele thee wat het productieproces betreft. Huang Long is tussen de 80 en 100% geoxideerd*. De typische smaak van de Yellow Huang Long bekomt men door de theebladeren te omwikkelen met een stuk papier, gemaakt van koeienvel, en deze gedurende enkele uren/dagen te laten stikken of licht te fermenteren**. Vervolgens laat men de theebladeren in kleine hoeveelheden verder oxideren. De behandeling wordt net zo lang herhaald tot men de gewenste smaak bekomt. Dit productieproces kan dagen in beslag nemen.
Bij gele thee laat men de theebladeren stikken (= de theebladeren in verwarmde schuiven leggen waardoor de inhoudsstoffen van de theebladeren veranderen en de theebladeren een andere smaak krijgen (minder grassig)). Bij de Yellow Huang Long zwarte thee is het productieproces gelijk aan de gele thee maar men laat de theebladeren wat langer liggen in de schuiven en pas nadien laat men die  verder oxideren*.  
Hou je niet van de grassige smaak van groene thee en de zware smaak van een zwarte thee dan is deze Yellow Huang Long thee misschien iets voor U. Het proberen waard in ieder geval! 
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).
**Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels ontstaan door warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Denk hierbij aan bier.. In het geval van Yellow Huang Long is de fermentatie miniem.

Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 75°C. Laat de thee 1 tot 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Laat de Yellow Huang Long bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
Yellow Huang Long kan je 3 à 4 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) !
Vragen? Dan horen ik het graag: contactformulier.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.