VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Keemun premium (50gr.) (Zwarte thee)
Keemun
Keemun premium (50gr.) (Zwarte thee)
Keemun premium - geoxideerde zwarte thee uit China.  Keemun is een erg lekkere en smaakvolle geoxideerde thee* uit China. Keemun is één van de zeldzaamste...
€ 8,67
Aantal: 
Bestellen
 

Keemun premium - geoxideerde zwarte thee uit China. 
Keemun is een erg lekkere en smaakvolle geoxideerde thee* uit China. Keemun is één van de zeldzaamste theeën die met heel grote zorg is geproduceerd omdat hij moet dienen voor de Gongfu-ceremonie. Gongfu betekent 'thee zetten met vaardigheid' en houdt in dat men gebruik maakt van een porseleinen kommetjes met deksel, in plaats van een traditionele theepot, OF een Yixing-theepot. Hierbij is het héél belangrijk dat men kan infuseren met het volledig theeblad. Daarom laat men het blad tijdens het productieproces langzaam verflenzen en héél traag oxideren. 
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de Keemun 30 seconden tot 1 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Een Keemun kan je 3 tot 4 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) !

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies