VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €40 voor België en (€6,50-) vanaf €45 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Kruiden / Botten/bewegen /

Yerba-Mate (50gr.)

yerba maté
Yerba-Mate (50gr.)

Yerba-Mate: Kruidenthee Yerba-Mate is afkomstig van de bladeren van een plant afkomstig uit de hulst-familie. Hij groeit in het subtropische regenwoud in het zuiden van Brazilië, Paraquay, Argentin...

€ 3,05
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Yerba-Mate: Kruidenthee
Yerba-Mate is afkomstig van de bladeren van een plant afkomstig uit de hulst-familie. Hij groeit in het subtropische regenwoud in het zuiden van Brazilië, Paraquay, Argentinië, Uruguay en Chili.
Yerba-Mate werkt sterk opwekkend doordat hij Xantheines bevat (een soort Cafeïne) die lichaam- en geestelijke prestaties zou bevorderen. De Maté-bladeren bevatten evenveel cafeïnes als bij koffiebonen.

Alleen geeft Yerba-Mate niet de energie-boost zoals bij koffie. Hij zorgt voor een langzame energie vrijgave en is dus ideaal voor wie langer alert (wakker) wenst te blijven.
Yerba-Mate bevat ook hoge concentraties kalium, natrium, mangaan, magnesium, caroteen, vitamine B1, B2 en vitamine C en is hiermee een sterk antioxidant.

Bereiding: Yerba-Mate wordt op zichzelf gedronken (zonder toevoeging van andere kruiden) en is vooral een sociaal gebeuren. De man/vrouw des huizes zal een kalebas vullen met Maté, maakt een gat binnenin en giet er zacht en NIET kokend water op. Men laat deze even rusten, na het intrekken wordt het aftreksel met een metalen rietje opgedronken door de gastvouw/man. Pas daarna wordt er weer opgegoten (op dezelfde Maté) en doorgegeven aan de gasten. Mate is bitter/zoet van smaak.
Mate kan ook koud worden gedronken als ijs-thee met een beetje suiker en citroen. Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt. 
Gebruik zacht water ( = restwaarde minder dan 50mg/L water) en laat +/- 3 tot 5 minuten trekken. Kan meerdere keren worden geïnfuseerd (2 à 3 maal).

Heb je uw kruid hier niet gevonden? Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! 
Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.


Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Veel van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.