Top
Yerba-Mate (50gr.)
  • Yerba-Mate (50gr.)
2,96

Yerba-Mate: Kruidenthee


Yerba-Mate is afkomstig van de bladeren van een plant afkomstig uit de hulstfamilie. Hij groeit in het subtropische regenwoud in het zuiden van Brazilië, Paraquay, Argentinië, Uruguay en Chili.


Yerba-Mate werkt sterk opwekkend doordat hij Xantheines bevat (een soort Cafeïne) die lichaam- en geestelijke prestaties zou bevorderen. De Maté-bladeren bevatten evenveel cafeïnes dan bij de koffiebonen.

Alleen geeft Yerba-Mate niet de energie-boost zoals bij koffie maar geeft wel een langdurige energie vrij en is dus ideaal voor wie langer alert (wakker) wenst te blijven.

Yerba-Mate bevat ook hoge concentraties kalium, natrium, mangaan, magnesium, caroteen, vitamine B1, B2 en vitamine C en is hiermee een sterk antioxidant.


Bereiding: Yerba-Mate wordt op zichzelf gedronken (zonder toevoeging van andere kruiden) en is vooral een sociaal gebeuren. De man/vrouw des huizes zal een kalebas vullen met Maté, maakt een gat binnenin en giet er zacht en NIET kokend water op. Men laat deze even rusten, na het intrekken wordt het aftreksel met een metalen rietje opgedronken door de gastvouw/man. Pas daarna wordt er weer opgegoten (op dezelfde Maté) en doorgegeven aan de gasten. Mate is bitter/zoet van smaak.
Mate kan ook koud worden gedronken als ijs-thee met een beetje suiker en citroen. Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt. 

Gebruik zacht water ( = restwaarde minder dan 50mg/L water) en laat +/- 3 tot 5 minuten trekken. Kan meerdere keren worden geïnfuseerd (2 à 3 maal).

Hebt u uw kruid hier niet gevonden? Vraag er naar via dit contactformulier. Vraag hier naar onze B2B-prijzen!

Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Veel van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over