Top
Yellow Huang Long /Zwart-Gele thee (50gr.)
  • Yellow Huang Long /Zwart-Gele thee (50gr.)
9,70

Yellow Huang Long - Zwart Gele Thee - China


Yellow Huang Long is een gele thee die is geoxideerd*. Deze gele thee toont veel overeenkomsten met een zwarte thee wat het productieproces betreft... 
Door de theebladeren eerst te stikken, wat héél typisch is voor een gele thee (zie verder) en daarna de theebladeren te oxideren bezit de Yellow Huang Long een zachte maar volle nootachtige smaak.


Het resultaat van de Yellow Huang Long bekomt men door de theebladeren te omwikkelen met een traditioneel stuk papier, gemaakt van koeienvel en deze gedurende enkele uren te laten stikken of licht te fermenteren**. Vervolgens laat men de theebladeren in kleine hoeveelheden oxideren. De behandeling wordt net zo lang herhaald totdat het gewenste resultaat is verkregen. Dit kan dagen in beslag nemen.

Hou je niet van de grassige smaak van groene thee en de zware smaak van een zwarte thee dan is deze Yellow Huang Long thee misschien iets voor U. Het proberen waard in ieder geval! 

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

**Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels ontstaan door warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Denk hierbij aan bier.. In het geval van Yellow Huang Long is de fermentatie miniem.


Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 gram).

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 75°C. Laat de thee 1 tot 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Laat de Yellow Huang Long bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

Yellow Huang Long kan je 3 à 4 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over