Top
White Monkey (40gr) - Groene thee
Nieuw
  • White Monkey (40gr) - Groene thee
9,80

White-Monkey - Groene Thee - China


White-Monkey is GEEN witte thee zoals de naam doet vermoeden maar een groene thee afkomstig uit China. Deze biologisch geteelde White-Monkey heeft zijn naam te danken aan de opgekrulde blaadjes die voor vele Chinezen doet denken aan de licht pluizige staart van een aap ;-).


De theeblaadjes worden zo vlug mogelijk na de pluk geroosterd om de natuurlijke oxidatie* tegen te gaan. Hierdoor bekomt men een verfijnde, zoete en aangename smaak 
met een licht bittere toets op het einde.
Laat je de thee te lang trekken dan neemt de bitterheid de overhand. 


Lees meer?
http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea


*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee)


Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C. Laat de thee +/- 1 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.

White Monkey kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) ! 

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over