VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Wei Zhen (20gr.) (Gele thee)

Gele thee
Wei Zhen (20gr.) (Gele thee)

Wei Zhen - Gele Thee - China Wei Zhen is een keizerlijke gele thee omdat deze thee, in vroegere tijden, enkel voorbehouden was voor de keizers. Gele thee is de meest zeldzame thee in China. En hoew...

€ 18,52
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Wei Zhen - Gele Thee - China
Wei Zhen is een keizerlijke gele thee omdat deze thee, in vroegere tijden, enkel voorbehouden was voor de keizers. Gele thee is de meest zeldzame thee in China. En hoewel Gele thee veel overeenkomsten toont met Groene thee wat de productie betreft... Door het heel specifieke/speciale productieproces verdwijnt de grassige smaak van de theebladeren. Er ontstaat er een lichtige aangename typische smaak en geur. Dit resultaat bekomt men door de Wei Zhen langzaam en in kleine hoeveelheden (minder dan 500 gram) op een lage temperatuur te wokken. Volgens de tradionele methode worden de theebladeren daarna omwikkelt met een speciaal soort papier gemaakt van koeienvel. Tegenwoordig draaien ze de warme theebladeren in een stuk stof/papier of leggen ze deze in bamboemanden overdekt met een doek. Deze thee laten ze enkele uren tot dagen licht fermenteren. Daarna zal het proces van wokken en inwikkelen/afdekken net zo lang herhaald worden tot het gewenste resultaat is verkregen. Daarna wordt de thee gedroogd, in speciaal gevormde manden die over een licht houtskoolvuurtje worden geplaatst.. Deze productiemethode neemt dagen in beslag. 
Hou je niet van de grassige smaak van groene thee dan is deze Gele Wei Zhen thee misschien iets voor U. Zeker proberen.

Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 75°C. Laat de thee 1 tot 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Laat de Wei Zhen bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
Wei Zhen kan je 3 à 4 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.