Top
Steekmesje voor Pu-erh
  • Steekmesje voor Pu-erh
3,00

Steekmesje voor Pu-erh


Handig steekmesje om Pu-erh blaadjes van een Pu-erh cake* los te wrikken.

Binnen de traditionele Chinese theecultuur een Pu-erh steekmesje onmisbaar. Het loswrikken van de theeblaadjes uit een Pu-erh cake is een kunst en moet met de grootste voorzichtigheid gebeuren. Hierbij is belangrijk dat de blaadjes één geheel blijven. Gebroken blaadjes zouden de infusie van de Pu-erh negatief beïnvloeden. 

Pu-erh steekmesjes bestaan in alle vormen, maten en kleuren. Dit Pu-erh steekmesje is handgemaakt door de plaatselijke bevolking rond de stad Pu-erh.

*Ter info: Traditionele Pu-erh cake of de ONGEKOOKTE, ruwe SHENG Pu-erh (kleinste op de foto) bestaat uit grote, zongedroogde bladeren die in blokken of schijven, in een daarvoor speciaal ontworpen machine, wordt geperst.

Pu-erh thee wordt bewerkt zoals een groene thee, maar wordt vervolgens voor minimum 5 jaar opgeslagen om verder te rijpen... zeg maar te gisten of te fermenteren**. Je zou dus kunnen stellen dat het een groene Pu-erh is. Een thee voor de echte thee-fanaat!

** Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels ontstaan door warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Denk hierbij aan bier..


Vraag hier naar onze B2B-prijzen!
Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code