Top
Snow-Mountain (40gr) Witte thee
Nieuw
  • Snow-Mountain (40gr) Witte thee
11,96

Snow-Mountain - Witte Thee - Nepal


Snow-Mountain is een witte thee afkomstig uit de Himalaya van Nepal. De Snow-Mountain is een biologische thee die groeit op een hoogte van 1600m boven de zeespiegel. Hierbij werden met grote voorzichtigheid, enkel de eerste pluizige toppen (knoppen) geplukt. Hij bezit een uiterst zachte en zoete smaak. Daar hij net zoals de Chinese witte thee wordt geoxideerd* is hij niet bitter. 

Snow-Mountain witte thee heeft meer ruimte nodig om zich te ontvouwen en een langere trektijd om zijn heilzame stoffen af te geven. Zodra het water licht gelig kleurt is hij klaar om te drinken.


Uit eerste onderzoeken blijkt dat witte thee, en dan vooral de Snow Mountain, een belangrijk antioxidant is, hij zou een kanker-remmende werking hebben en kan hij ingezet worden om de omzetting van koolhydraten naar vet te verminderen.


Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea


*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).


Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C. Laat de thee 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 

Snow Mountain kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) ! 

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over