VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Rou Gui (50gr) (Oolong thee)
Rou Gui Oolong Rou Gui
Rou Gui Oolong Rou Gui
Rou Gui (50gr) (Oolong thee)
Rou Gui - Oolong Thee - China Rou Gui (= kaneelstok) is een Wulong of Oolong thee afkomstig van het Wuyi-gebergte ten Noorden van China. Het is een rotsachtig en...
€ 7,92
Aantal: 
Bestellen
 

Rou Gui - Oolong Thee - China
Rou Gui (= kaneelstok) is een Wulong of Oolong thee afkomstig van het Wuyi-gebergte ten Noorden van China. Het is een rotsachtig en vulkanisch gebergte rijk aan mineralen. De unieke samenstelling van de mineraalrijke grond zorgt voor de karakteristieke smaak van Rou Gui: Mild maar met een volle zoete en nootachtige? toets. Rou Gui smaakt helemaal niet naar kaneel zoals de naam doet vermoeden maar verwijst naar de kleur. Rou Gui is voor 40% geoxideerd*. Door de theebladeren, gelegen op bamboemanden, hard door elkaar te schudden, kneust men de randen van de Rou Gui. Hierbij komen de enzymen, aan de rand van het theeblad, in contact met zuurstof en verkleuren. 
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 1 gram thee per kopje van 120ml of 2 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water), warm op tot 80°C. Laat de Rou Gui 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Rou-Gui kan je 4 tot 6 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal.. geniet ervan ;-) ! 


Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies