VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€6) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€7) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Pu-erh: Gefermenteerde thee in mandarijnenschil
pu-erh mandarijn pu-erh in mandarijneschil pu-erh in mandarijn
pu-erh mandarijn pu-erh in mandarijneschil pu-erh in mandarijn
Pu-erh: Gefermenteerde thee in mandarijnenschil
Pu-erh gefermenteerd in mandarijnenschil - China Deze Pu-erh gefermenteerd* in een mandarijnenschil, bestaat uit zongedroogde theebladeren die in een mandarijneschil...
€ 3,80
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Pu-erh gefermenteerd in mandarijnenschil - China
Deze Pu-erh gefermenteerd* in een mandarijnenschil, bestaat uit zongedroogde theebladeren die in een mandarijneschil wordt gestopt om verder te rijpen... zeg maar gisten of fermenteren. Hierdoor nemen de losse Pu-erh blaadjes de smaak van de schil op en ervaar je een extra smaakdimensie. Daar het hier gaat over een natuurproduct en dus elke mandarijn verschillend is van grote, kan het gewicht variëren tussen de 15 à 20 gr./stuk.
Pu-erh wordt omschreven als de beste afslankthee omdat hij het vetmetabolisme stimuleert. Het door fermentatie ontstane stofje 'Lovastatine' wordt de aanmaak van cholesterol in de lever afgeremd en het vetgehalte in het bloed vermindert. Maar of Pu-erh alleen helpt... is nog maar zeer de vraag ;-).
Deze Pu-erh bezit een aardse en zachte smaak (niet bitter!) met een lichte mandarijnensmaak. De mandarijnenschil kan je best in stukjes afbreken en mee infuseren met de Pu-erh.

*Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de van nature aanwezige bacteriën, gisten en schimmels. Bacteriën, gisten en schimmels beginnen te werken bij warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan bier..

Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de Pu-erh 1/2 à 1 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Pu-erh thee kan je 6 tot 15 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Pu-erh laat je bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. Per infusie een halve minuut langer laten infusere
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar  bovenal.. geniet ervan! ;-). 


Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies