VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Pu-erh: Gefermenteerde thee in mandarijnenschil

Pu-erh: Gefermenteerde thee in mandarijnenschil

Pu-erh gefermenteerd in mandarijnenschil - China Deze Pu-erh gefermenteerd* in een mandarijnenschil, bestaat uit zongedroogde theebladeren die verder gerijpt zijn in de schil van een mandarijn. ...

€ 3,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Pu-erh gefermenteerd in mandarijnenschil - China
Deze Pu-erh gefermenteerd* in een mandarijnenschil, bestaat uit zongedroogde theebladeren die verder gerijpt zijn in de schil van een mandarijn. Deze Pu-erh wordt bewerkt zoals een groene thee, maar wordt vervolgens voor minimum 5 jaar opgeslagen om verder te rijpen... zeg maar te gisten of te fermenteren in de schil van de mandarijn. Daardoor hebben de losse Pu-erh blaadjes de smaak van de schil opgenomen en ervaar je een extra smaakdimensie. Elke Pu-erh mandarijn weegt tussen de 15 à 20gr.
Pu-erh wordt omschreven als de beste afslankthee omdat hij het vetmetabolisme stimuleert. Het door fermentatie ontstane stofje Lovastatine zorgt ervoor dat de aanmaak van cholesterol in de lever wordt afgeremd en het vetgehalte in het bloed vermindert. Deze Pu-erh bezit een aardse en zachte smaak (niet bitter!) met een lichte mandarijnensmaak. De mandarijnenschil kan je best in stukjes afbreken en mee infuseren met de Pu-erh.
*Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de van nature aanwezige bacteriën, gisten en schimmels. Bacteriën, gisten en schimmels beginnen te werken bij warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan bier..

Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de thee 1/2 à 1 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Pu-erh thee kan je 6 tot 15 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Pu-erh laat je bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. Per infusie een halve minuut langer laten infusere
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar  bovenal.. geniet ervan! ;-). 

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier!

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.