Top
Pu-erh Cake (100gr.) (Gefermenteerde thee)
  • Pu-erh Cake (100gr.) (Gefermenteerde thee)
30,00

Traditionele Pu-erh cake - Gefermenteerde Thee - China


Deze traditionele Pu-erh cake of de ONGEKOOKTE, ruwe SHENG Pu-erh (kleinste op de foto) bestaat uit grote, zongedroogde bladeren die in blokken of schijven, in een daarvoor speciaal ontworpen machine, wordt geperst. Het is een gefermenteerde thee*.

Pu-erh thee wordt bewerkt zoals een groene thee, maar wordt vervolgens voor minimum 5 jaar opgeslagen om verder te rijpen... zeg maar te gisten of te fermenteren. Je zou dus kunnen stellen dat het een groene Pu-erh is. Een thee voor de echte thee-fanaat!


Deze Pu-erh is een enorm gegeerde thee omdat hij op de nog oude en tradionele manier is gemaakt en dus moeilijk te vinden is.

Hij wordt omschreven als de beste afslankthee omdat hij het vetmetabolisme stimuleert.

Het door fermentatie ontstane stofje Lovastatine zorgt ervoor dat de aanmaak van cholesterol in de lever wordt afgeremd en het vetgehalte in het bloed vermindert.
Deze Pu-erh Cake bezit een aardse en zachte smaak (niet bitter!). 


Pu-erh kan best nog enkele jaren rijpen, naarmate hij ouder wordt hij ook beter. (Ook beschikbaar in 200 gram).

*Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels ontstaan door warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Denk hierbij aan bier..


Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).


Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de thee 1/2 à 1 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.

Pu-erh kan je 6 tot 12 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. Per infusie een halve minuut langer laten trekken. 

Om de theeblaadjes los te wrikken heb je het Pu-erh mesje nodig.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code