VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €40 voor België en (€6,5) vanaf €45 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Pu-erh Cake (200gr) (Gefermenteerde thee)

Pu-erh 200gr
Pu-erh Cake (200gr) (Gefermenteerde thee)

Traditionele Pu-erh cake - Gefermenteerde Thee - China Deze traditionele Pu-erh cake of de ONGEKOOKTE, ruwe SHENG Pu-erh bestaat uit grote, zongedroogde bladeren die in blokken of schijven worden...

€ 55,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Traditionele Pu-erh cake - Gefermenteerde Thee - China
Deze traditionele Pu-erh cake of de ONGEKOOKTE, ruwe SHENG Pu-erh bestaat uit grote, zongedroogde bladeren die in blokken of schijven worden geperst. Het is een gefermenteerde thee*.
Pu-erh thee wordt bewerkt zoals een groene thee, maar wordt vervolgens voor minimum 5 jaar opgeslagen om verder te rijpen... zeg maar te gisten of te fermenteren. Het is dus een groene Pu-erh, want jawel.. er bestaat ook zwarte pu-erh (deze wordt gemaakt van een Sheng pu-erh maar met toevoeging van stoom/water). Groene Pu-erh is een thee voor de echte thee-fanaat!

Deze Pu-erh is een enorm gegeerde thee omdat hij nog op de oude en tradionele manier is gemaakt. Hierdoor is hij moeilijk te vinden.
Pu-erh wordt omschreven als de beste afslankthee omdat hij het vetmetabolisme stimuleert. Het door fermentatie ontstane stofje 'Lovastatine' wordt de aanmaak van cholesterol in de lever afgeremd en het vetgehalte in het bloed vermindert. Maar of Pu-erh alleen helpt... is nog maar zeer de vraag ;-).
Deze Pu-erh Cake bezit een aardse en zachte smaak (niet bitter!). 

Pu-erh kan best nog enkele jaren rijpen, naarmate hij ouder wordt hij ook beter. 
*Gefermenteerde thee is een thee die ,afgesloten van de zuurstof, een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels. Deze organismen ontstaan bij warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Denk aan het prodcutieproces van bier..

Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de thee 1/2 à 1 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Pu-erh kan je 6 tot 12 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. Per infusie een halve minuut langer laten trekken. 
Om de theeblaadjes los te wrikken gebruik je best een Pu-erh mesje: klik hier.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal.. geniet ervan! ;-) !

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.