VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Oude gefermenteerde Pu-erh (50gr).
Pu-erh pu-er losse thee
Pu-erh pu-er losse thee
Oude gefermenteerde Pu-erh (50gr).
Oude gefermenteerde Pu-erh van losse theebladeren - China Deze oude Pu-erh is een gefermenteerde thee* afkomstig uit de omgeving van de stad Pu-er gelegen in het zuiden van...
€ 10,68
Aantal: 
Bestellen
 

Oude gefermenteerde Pu-erh van losse theebladeren - China
Deze oude Pu-erh is een gefermenteerde thee* afkomstig uit de omgeving van de stad Pu-er gelegen in het zuiden van China. De theebladeren van deze Pu-erh zijn afkomstig van bomen die tussen de 100 à 600 jaar oud zijn. 
Bij deze losse Pu-erh gaat het over een Sheng Pu-erh of rauwe Pu-erh. De theebladeren zijn afkomstig van oude theebomen (minimaal 200 jaar) en bij het productieproces van deze theebladeren wordt GEEN water of stoom toegevoegd om het fermentatie-proces* te versnellen. Bij een SHU Pu-erh wordt er wel water/stoom toegevoegd.
Een goede Oude Pu-erh smaakt NOOIT bitter en bezit een aardse, bloemige, toch diepe en zachte smaak..  De geur/smaak van Pu-erh is sterk afhankelijk van het gebied waar de Pu-erh is geteeld. Zo heb ik al mogen genieten van verschillende soorten Pu-erh: Sommigen zijn echt niet lekker en ruiken/smaken naar koeienvla, anderen moet je leren drinken zoals de Pu-erh met aardse smaak en nog anderen zijn gewoon lekker, zoals deze ;-). 

Pu-erh wordt omschreven als de beste afslankthee omdat hij het vetmetabolisme stimuleert. Het door fermentatie ontstane stofje 'Lovastatine' wordt de aanmaak van cholesterol in de lever afgeremd en het vetgehalte in het bloed vermindert. Maar of Pu-erh alleen helpt... is nog maar zeer de vraag ;-).
Pu-erh kan je jaren bewaren, naarmate hij ouder wordt, smaakt hij beter. 
*Gefermenteerde thee is een thee die, afgesloten van de zuurstof, een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels. Deze organismen ontstaan door warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. De bladeren worden opeengestapeld in donkere, warme ruimtes zodat er een gisting kan ontstaan (denk aan het prodcutieproces van bier..). Hierbij is veel vakkennis vereist: De theebladeren moeten op regelmatige tijdstippen worden omgeroerd om over-fermentatie tegen te gaan.

Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de thee 1/2 à 1 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Pu-erh kan je 8 tot 10 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. Per infusie een halve minuut langer laten trekken.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal.. geniet ervan! ;-) !


Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies