VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Lung Ching Superior (25gr.) (Groene thee)
Lung Chin Superior zongedroogde Lung Jing Lung Ching Superior Lung Ching In-between pluk
Lung Chin Superior zongedroogde Lung Jing Lung Ching Superior Lung Ching In-between pluk
Lung Ching Superior (25gr.) (Groene thee)
Lung Ching Superior - Groene Thee - China Lung Ching Superior of Long Jing Superior is één van de meest gegeerde Chinese groene thee afkomstig uit de...
€ 18,24
Aantal: 
Bestellen
 

Lung Ching Superior - Groene Thee - China
Lung Ching Superior of Long Jing Superior is één van de meest gegeerde Chinese groene thee afkomstig uit de provincie Zhejiang. Deze Lung Ching is op één na de beste Lung Ching onder zijn soortgenoten.. (vandaar 'Superior'). De met de hand geplukte theeblaadjes is afkomstig van een In-between pluk (= een extra pluk die +/- 10 dagen na de eerste pluk plaatsvind en bevat nog altijd de donzige ontluikende blaadjes). Het theeblad van deze Lung Ching wordt na het plukken zo vlug mogelijk gewokt, om de natuurlijke oxidatie* tegen te gaan, en om daarna volgens een aloude traditie in de zon te worden gedroogd! Het zondrogen doet het blad licht bruin kleuren.. één maal deze is geinfuseerd wordt het theeblad groen. Hierdoor bekomt men een verfijnde, zachte en aangename smaak. Deze Lung Ching Superior wordt bij de Chinezen vooral tijdens de belangrijkste vergaderingen gedronken omdat hij kalmerende en ontspannende eigenschappen bezit. Hij helpt de geest alert te blijven en bestrijdt hiermee de vermoeidheid. Hij stimuleert de lichamelijke functies en kan worden ingezet ter ondersteuning van een dieet. 
Bekijk zeker ook onze goedkopere Lung Ching Impérial afkomtig uit een 2de pluk (= mei - juni) en gedroogd in droogtrommels.

Meer lezen? http://www.verytastea.com/groene-thee-welke-thee-geniet-uw-voorkeur
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).

Bereiding**: 0,5 gram thee per kopje van 120ml of 2 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 70°C. Laat de Lung ching Superior 1 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 
Lung Ching Superior kan je 2 tot 4 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.**Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) ! 


Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies