Top
Lung Ching (100gr.) (Groene thee)
  • Lung Ching (100gr.) (Groene thee)
11,56

Lung Ching - Groene Thee - China


Lung Ching of Long Jing is een Chinese groene thee afkomstig uit de provincie Zhejiang. De theeblaadjes worden zo vlug mogelijk na de pluk gewokt om de natuurlijke oxidatie* tegen te gaan. Hierdoor bekomt men een verfijnde, zachte en aangename smaak. 

Lung Ching wordt bij de Chinezen vooral tijdens vergaderingen gedronken omdat hij kalmerende en ontspannende eigenschappen bezit. Hij helpt de geest alert te blijven en bestrijdt hiermee de vermoeidheid. Hij stimuleert de lichamelijke functies en kan worden ingezet ter ondersteuning van een dieet.

Meer lezen?
http://www.verytastea.com/groene-thee-welke-thee-geniet-uw-voorkeur


*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).


Bereiding**: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 70°C. Laat de thee 1 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 

Lung Ching kan je 2 tot 4 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.


**Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over