VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Lung Ching Imperial (50gr.) (Groene thee)
Lung ching
Lung Ching Imperial (50gr.) (Groene thee)
Lung Ching Imperial - Groene Thee - China Lung Ching Imperial of Long Jing Imprial is een Chinese groene thee afkomstig uit de provincie Zhejiang. Deze Lung Ching is één...
€ 16,25
Aantal: 
Bestellen
 

Lung Ching Imperial - Groene Thee - China
Lung Ching Imperial of Long Jing Imprial is een Chinese groene thee afkomstig uit de provincie Zhejiang. Deze Lung Ching is één van de beste soorten onder zijn soortgenoten.. (vandaar 'imperial'). De met de hand geplukte theeblaadjes is afkomstig van een tweede pluk. Het theeblad van de Lung Ching wordt na het plukken zo vlug mogelijk gewokt om de natuurlijke oxidatie* tegen te gaan. Na het wokken wordt deze Lung Ching Imperial verder gedroogd in droogtrommels. Hierdoor bekomt men een verfijnde, zachte en aangename smaak. Lung Ching Imperial wordt bij de Chinezen vooral tijdens vergaderingen gedronken omdat hij kalmerende en ontspannende eigenschappen bezit. Hij helpt de geest alert te blijven en bestrijdt hiermee de vermoeidheid. Hij stimuleert de lichamelijke functies en kan worden ingezet ter ondersteuning van een dieet. 
Bekijk zeker ook onze duurdere Lung Ching Superior afkomtig uit een IN-between pluk (= een extra pluk die +/- 10 dagen na de eerste pluk plaatsvind en dus nog altijd donzige ontluikende blaadjes bevat) + volgens een aloude traditie in de zon wordt gedroogd!

Meer lezen? http://www.verytastea.com/groene-thee-welke-thee-geniet-uw-voorkeur
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).

Bereiding**: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 70°C. Laat de Lung Ching Impérial 1 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 
Lung Ching kan je 2 tot 4 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.**Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) ! 


Deze thee is u
iterst geschikt voor het maken van een Kombucha.

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies