VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Lapsang Tarry (50gr) (Chinese gerookte thee)
Souchong Tarry Lapsang Tarry
Souchong Tarry Lapsang Tarry
Lapsang Tarry (50gr) (Chinese gerookte thee)
Lapsang Souchong Tarry - Gerookte Thee - China Lapsang Souchong Tarry (Souchong betekent klein, fijn blad) is een van de meest bekende theesoorten uit China. Het is een zwarte...
€ 5,80
Aantal: 
Bestellen
 

Lapsang Souchong Tarry - Gerookte Thee - China
Lapsang Souchong Tarry (Souchong betekent klein, fijn blad) is een van de meest bekende theesoorten uit China. Het is een zwarte thee die na oxidatie* in bamboemanden wordt gedroogd boven brandend cipressenhout. Deze techniek wordt enkel door ervaren vakmensen uitgevoerd en is een soort handtekening van het huis. Bij de Lapsang Tarry is er een uitzonderlijke balans tussen aroma, smaak, body en afwerking. Bij een infusie van de Tarry Souchong is de rooksmaak iets sterker aanwezig dan zijn voorganger 'de Imperial' (niet meer verkrijgbaar) maar minder sterk dan zijn broertje de Lapsang Souchong. Bij het gebruik van 1 gram op 1 liter is de smaak verrassend licht en lekker. De theebladeren van de Lapsang Tarry zijn met de hand geplukt en afkomstig van de wilde theestruiken uit het Wuyi-gebergte op 1200 meter hoogte.
Vooral tijdens de wintermaanden is het een zeer gewaardeerde thee. Door zijn licht rokerige smaak kan hij gedronken worden bij sterk gekruid eten, sterk smakende kazen of gecombineerd met een single malt whisky.
Sommige koks gebruiken Lapsang in bouillons, marinades en sauzen. Stamp de thee tot een poeder en gebruik deze om vlees of vis te kruiden. Lapsang Tarry kan je ook toevoegen aan het stoomwater of aan het pocheervocht voor kip of vis. Vervang de houtsnippers in een smoker door een Lapsang Tarry, strooi deze theebladeren op de kolen of verwerk deze in een papilotte van vis of vlees voor de BBQ en je krijgt een uitzonderlijke smaak. Tijdens de koude wintermaanden is een Lapsang Tarry in combinatie met melk en honing een uitstekende opwarmer.
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding**: 0,5 gram thee per theekan van 500ml en 1 gram bij 1liter water (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de Lapsang Tarry 30 sec. tot 1 min. trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Lapsang Tarry kan je 3 à 4 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. 

Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
**Deze bereidingswijze is relatief..  ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Ik heb de opgegeven hoeveelheden aangepast aan beginnende Lapsang theedrinkers. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ;-) ! 

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies