Top
Lapsang Souchong Imperial (50gr) (Gerookte thee)
  • Lapsang Souchong Imperial (50gr) (Gerookte thee)
9,20

Lapsang Souchong Imperial - Gerookte Thee - China


Lapsang Souchong Imperial (Souchong betekent weinig variatie) is een van de meest bekende theesoorten uit China. Het is een zwarte thee die na oxidatie* in bamboemanden wordt gedroogd boven brandend naald- of cipressenhout. Deze techniek wordt enkel door ervaren vakmensen uitgevoerd en is een soort handtekening van het huis. Bij de Lapsang Souchong is er een uitzonderlijke balans tussen aroma, smaak, body en afwerking. Bij een infusie is de rooksmaak is héél subtiel aanwezig waardoor hij verrassend licht van smaak is.

De theebladeren van de Lapsang Souchong Imperial zijn met de hand geplukt afkomstig van de wilde theestruiken uit het Wuyi-gebergte op 1200 meter hoogte.

Vooral tijdens de wintermaanden is het een zeer gewaardeerde thee. Door zijn licht rokerige smaak kan hij gedronken worden bij sterk gekruid eten, sterk smakende kazen of gecombineerd met een single malt whisky.

Hij kan ook worden gebruikt in bouillons, marinades en sauzen. Stamp de thee tot een poeder en gebruik deze om vlees of vis te kruiden. Lapsang Souchong kan je ook toevoegen aan het stoomwater of aan het pocheervocht voor kip of vis. Vervang de houtsnippers in een smoker door een Lapsang Souchong of strooi deze theebladeren op de kolen van de BBQ en je krijgt een uitzonderlijke smaak. Het proberen waard!

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).


Bereiding**: 2 gram thee per kopje van 120ml en 4 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).


Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de thee 30 sec. tot 1 min. trekken volgens eigen smaakbehoefte.

Lapsang Souchong kan je 3 à 4 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. 
Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

**Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over