Top
Kurkuma (100gr) voor thee
  • Kurkuma (100gr) voor thee
7,65

Kurkuma (kleine stukjes ideaal voor thee)


Kurkuma is een natuurlijke ontstekingsremmer door de aanwezige curcumine.


Kurkuma kan worden ingezet bij personen die last hebben van ontstekingen aan pezen, spieren en gewrichten. Kurkuma is ook werkzaam bij mensen met reuma, artrose en artritis. Momenteel is er nog veel onderzoek aan de gang naar andere gezondheidsvoordelen. Men vermoedt dat kurkuma een positieve rol kan spelen bij hart- en vaatziekten, alzheimer, auto-immuunziektes, depressie en zelfs bij de groei-vermindering van tumoren. 

Kurkuma bezit een typische Oosterse zoetige smaak die niet te vergelijken valt met andere kruiden. Hij is familie van de Gember en dus zullen sommigen er een licht bittere smaak in proeven. 


Bereiding: 0,5gr. tot 1gr. per halve liter. Kurkuma is een zoetige smaakmaker. Neem volgens eigen smaakbehoefte en combineer met andere kruiden. Per dag mag er tot 3gr. worden ingenomen om geen bijwerkingen zoals hoofdpijn of misselijkheid te krijgen. Bij inname van hogere hoeveelheden kan er reflux en huiduitslag ontstaan.

Goed te combineren in kleinere hoeveelheden met Gember - Heermoes - Berkenblad - Moringa - Hibiscus. Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt.

Gebruik zacht water ( = restwaarde minder dan 50mg/L water) en warm op tot 90°C - laat 5 à 10 minuten trekken. Je kan best voor het drinken nog even goed roeren zodat alle bestanddelen goed vermengd zijn met het water. Wordt éénmalig geïnfuseerd.


Hebt u uw kruid hier niet gevonden? Vraag er naar 
via dit contactformulier. Vraag naar onze B2B-prijzen!

Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Veel van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over