Top
Jasmin Dragon Pearls (50gr.) (Groene thee)
  • Jasmin Dragon Pearls (50gr.) (Groene thee)
8,53

Jasmin Dragon Pearls - Groene Thee - China

 

Jasmin 'Dragon Pearls' of 'draken parelthee' is een bijzonder arbeidsintensieve thee. De hand-geplukte bladeren van de Lung Ching worden gedroogd op een bed van vers-geplukte Jasmijnbloesems. De theebladeren worden afgedekt met vochtige doeken waardoor ze de geur en smaak overnemen van de Jasmijnbloesems.

Er zijn ook nog andere productie methodes voor het maken van Jasmijn thee zijn: theebladeren worden gemengd met verse Jasmijnbloesems, de bloesems worden na een paar uren weggeblazen met grote blazers. Deze handeling wordt tot 7 keer herhaald. 

Andere theehuizen mengen de bloesems met de bladeren, laat deze inweken om daarna de bloesems met de hand één na één te verwijderen. 

Afhankelijk van de gebruikte methode zal de thee van betere kwaliteit zijn en dus ook duurder. Jasmin Dragon Pearls* is één van de duurdere soorten met een verfijnde jasmijnsmaak en dus een premium thee. 

Meer lezen? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea


*Jasmin Dragon Pearls is een handmatig geproduceerde thee uit Fuding. De hoge kwaliteit jasmijn parels zijn naast de fijne smaak te herkennen aan de strak in elkaar gerolde bladeren. De geur moet bovendien vol en rond zijn. Tijdens het drogen van de bladeren worden de verse jasmijnbloesems als het ware mee gedroogd. De kwaliteit van de jasmijnbloesems en het aantal keren dat de bloesems worden ververst tijdens dit productieproces (zes tot tien keer) bepalen de uiteindelijke smaak, geur en de kwaliteit.

Iedere parel is met de hand gerold en bevat topkwaliteit theebladeren en jasmijnbloesems. De Jasmine Dragon Pearls worden gemaakt door twee jonge theebladeren in elkaar te rollen, in te binden in een doek en daarna te bedekken met de jasmijnbloesems. De jonge theebladeren worden acht tot tien keer met de jasmijnbloesems geparfumeerd. Het resultaat is een heerlijk geurende parel van jonge theebladeren, die zich langzaam opent na met water te zijn overgoten.


Bereiding**: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram)

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 70°C. Laat de thee 1 tot 2 minuten infuseren volgens eigen smaakbehoefte.

Jasmin Dragon Pearl kan tot 2 maal worden geïnfuseerd. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

** Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over