Top
Jasmijnbloesem (25gr)
Nieuw
  • Jasmijnbloesem (25gr)
2,65

Jasmijnbloesem - Kruidenthee


Jasmijnbloesems is niet hetzelfde als Jasmijnthee*. De Jasmijnbloesems hier, zijn geplukt op het ogenblik dat ze nog in de knop staan of net in bloei. Het drogen van de bloesems is een heel delicaat gebeuren waarbij een heel intensief plukproces aan vooraf is gegaan. Eén foute behandeling binnen het productieproces kan zorgen voor een niet aangename smaakervaring. Jasmijn smaakt zoals het ruikt! Heerlijk dus!


Bij een infusie van goede Jasmijnbloesems ervaren we een heel aangename en zachte smaaksensatie. In een kruidenmengeling zorgen ze voor een versterkend, harmonieus en rijk smakenpallet.


Volgens de oude volksgeneeskunde heeft Jasmijn een versterkende werking bij overspannen zenuwen en depressiviteit. Ze hebben een ontkrampende werking bij buikgriep en diarree en stimuleren de melkproductie na een zwangerschap. Verder geven ze een boost aan de geslachtsdrift.


*Jasmijnthee is een mengeling van groene thee (meestal een Lung Ching) met jasmijnbloesem. Jasmijnbloesems kunnen op veel verschillende manieren worden toegevoegd aan de theebladeren waardoor er heel veel verschillende Jasmijntheeën ontstaan. Sommige theeën worden met de Etherische olie van Jasmijn besprenkeld waardoor het productieproces minder arbeidsintensief wordt en dus goedkoper.


Bereiding: Voor 1 liter water: Jasmijnbloesem is een smaakmaker. Neem volgens eigen smaakbehoefte en combineer eventueel met andere smaakmakers.

Goed te combineren in kleinere hoeveelheden met Mariadistel - Sint Janskruid - Moeraspirea - Moringa - Linde - Passieflora. Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt. 

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) en warm op tot 90°C - laat 5 à 10 minuten trekken. Kan meerdere keren worden geïnfuseerd.

Hebt u uw kruid hier niet gevonden? Vraag er naar via dit contactformulier. Vraag naar onze B2B-prijzen!

Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Veel van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut
of arts.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over