VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€6) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€7) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Kruiden / Alle kruiden / Hibiscusbloemen Wit/Rood Bio (30gr.)
Hibiscusbloemen Wit Hibiscusbloemen Rood
Hibiscusbloemen Wit Hibiscusbloemen Rood
Hibiscusbloemen Wit/Rood Bio (30gr.)
Hibiscusbloemen - Kruidenthee Onze Hibiscusbloemen zijn afkomstig van de éénjarige Roselleplant. De struik kan 1 tot 2 meter hoog worden. In het begin van de bloeiperioden...
€ 3,69
Aantal: 
Bestellen
 

Hibiscusbloemen - Kruidenthee
Onze Hibiscusbloemen zijn afkomstig van de éénjarige Roselleplant. De struik kan 1 tot 2 meter hoog worden. In het begin van de bloeiperioden onstaan groene vruchten die na 1 dag uitgroeien tot vlezige bloemkelken die rood of wit kunnen zijn, naargelang de soort die men gebruikt. De Hibiscusbloemen zijn volgens de Bio-normen gekweekt en worden met de hand geplukt.   
De hibiscusbloemen hebben een zurige smaak en doen denken aan rode bosbes. Voor mij smaken de witte hibiscusbloemen iets subtieler dan de rode. Door de volle kelkbladeren te gebruiken zijn ze uiterst geschikt om als smaakmaker te gebruiken in uw kruiden/thee-infusie of in wildsauzen (gemakkelijk te verwijderen). Tevens ogen ze héél mooi in uw cocktail of glaasje Champagne.
Hibiscus is een krachtig antioxidant en kan gebruikt worden in de strijd tegen hoge bloeddruk en slechte cholesterol. Hij verbetert de vetstofwisseling en geeft verlichting bij maagproblemen.
Hibiscus is bijzonder geschikt als smaakmaker, gemengd met andere kruiden verzacht zijn zurige smaak. Belangrijk weetje: De bladeren van de Roselleplant wordt in Senegalese vis- en rijstgerechten gebruikt als smaakmaker, de smaak van de rosellebladeren doet denken aan een kruidige variant van spinazie.

Meer lezen? http://www.verytastea.com/rozenbottel-of-hibiscus-ken-je-het-verschil

Bereiding: Voor 1 liter water: Hibiscus is een smaakmaker. Neem volgens eigen smaakbehoefte en combineer eventueel met andere smaakmakers.
Goed te combineren in kleinere hoeveelheden met Echinacea - Lapacho - Mariadistel - Meidoorn - Heermoes - Ginko Biloba - Gember en Echte Kamille. 
Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt. 
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) en warm op tot 90° C, 5 à 10 minuten trekken. Meerdere keren te infuseren mogelijk(2 maal).

Heb je uw kruid hier niet gevonden? Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! 
Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.


Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Sommige van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies