Top
Hibiscus (100gr.)
  • Hibiscus (100gr.)
3,80

Hibiscus - Kruidenthee


Bij Hibiscus wordt de bloemkelk van de éénjarige Roselleplant gebruikt. In het begin zijn de bloemen wit of geelachtig met rode kern. Na één bloeidag begint de groene vrucht te rijpen en ontstaat er een vlezige helderrode bloemkelk. 


Hibiscus heeft een zurige smaak en doet denken aan de rode bosbes. Hij is daardoor uiterst geschikt als hoofdsmaak in gemengde kruideninfusies.

Hibiscus is een krachtig antioxidant en kan gebruikt worden in de strijd tegen hoge bloeddruk en slechte cholesterol. Hij verbetert de vetstofwisseling en geeft verlichting bij maagproblemen en kriebelhoest. Hibiscus is bijzonder geschikt als smaakmaker, gemengd met andere kruiden verzacht zijn zurige smaak. Belangrijk weetje : De bladeren van de Roselleplant worden in Senegalese vis- en rijstgerechten gebruikt als smaakmaker en kruidig variant van spinazie.

Meer lezen? http://www.verytastea.com/rozenbottel-of-hibiscus-ken-je-het-verschil

Bereiding: Voor 1 liter water: Hibiscus is een smaakmaker. Neem volgens eigen smaakbehoefte en combineer eventueel met andere smaakmakers.


Goed te combineren in kleinere hoeveelheden met Echinacea - Lapacho - Mariadistel - Meidoorn - Heermoes - Ginko Biloba - Gember en Echte Kamille. Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt. 

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) en warm op tot 90° C, 5 à 10 minuten trekken. Meerdere keren te infuseren mogelijk(2 maal).

Hebt u uw kruid hier niet gevonden? Vraag er naar via dit contacformulier.
Vraag naar onze B2B-prijzen!

Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Veel van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over