VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€6) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€7) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Kruiden / Alle kruiden / Hibiscus (50gr.)
Hibiscus
Hibiscus (50gr.)
Hibiscus - Kruidenthee Bij Hibiscus wordt de bloemenkelk van de éénjarige Roselleplant gebruikt. De struik kan 1 tot 2 meter hoog worden. In het begin van de bloeiperioden...
€ 4,48
Aantal: 
Bestellen
 

Hibiscus - Kruidenthee
Bij Hibiscus wordt de bloemenkelk van de éénjarige Roselleplant gebruikt. De struik kan 1 tot 2 meter hoog worden. In het begin van de bloeiperioden onstaan groene vruchten die na 1 dag uitgroeien tot vlezige bloemkelken die rood of wit kunnen zijn, naargelang de soort die men gebruikt.
Hibiscus heeft een zurige smaak en doet denken aan de rode bosbes. De gebroken kelkblaadjes zijn uiterst geschikt om uw kruidenifusie smaak te geven.
Hibiscus is een krachtig antioxidant en kan gebruikt worden in de strijd tegen hoge bloeddruk en slechte cholesterol. Hij verbetert de vetstofwisseling en geeft verlichting bij maagproblemen.
Hibiscus is bijzonder geschikt als smaakmaker, gemengd met andere kruiden verzacht zijn zurige smaak. Belangrijk weetje: De bladeren van de Roselleplant worden in Senegalese vis- en rijstgerechten gebruikt als smaakmaker en is hiermee een kruidig variant van spinazie.

Meer lezen? http://www.verytastea.com/rozenbottel-of-hibiscus-ken-je-het-verschil

Bereiding: Voor 1 liter water: Hibiscus is een smaakmaker. Neem volgens eigen smaakbehoefte en combineer eventueel met andere smaakmakers.
Goed te combineren in kleinere hoeveelheden met Echinacea - Lapacho - Mariadistel - Meidoorn - Heermoes - Ginko Biloba - Gember en Echte Kamille. 
Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt. 
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) en warm op tot 90° C, 5 à 10 minuten trekken. Meerdere keren te infuseren mogelijk(2 maal).

Heb je uw kruid hier niet gevonden? Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! 
Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.


Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Sommige van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies