Top
Guizhou Green Sword (50gr.) (Groene thee)
  • Guizhou Green Sword (50gr.) (Groene thee)
15,20

Guizhou Green Sword - Groene Thee - China 


Guizhou Green Sword Tea is voor de Westerse wereld een vrij onbekende en nieuwe thee. Dit komt omdat het gebied Guizhou tot voor kort een moeilijk bereikbaar was en de inwoners hun thee in eigen Coöperatieve gemeenschappen verbouwden, verkochten en dronken. Door de steun van de overheid (sedert 2001) is men het verkoopsgebied aan het uitbreiden waardoor de Guizhou Green Sword Tea mondjesmaat ook bij ons te verkrijgen is.

Het dorpje Guizhou is bekend omwille van zijn laag glooiende bergen gehuld in mist en zuiver water. De grond is rijk aan Selenium* en Zink ** en bijzonder geschikt voor het verbouwen van groene thee.

Veel van deze Guizhou Green Sword theeën worden nog in de particuliere tuinen geteeld en handgeplukt en gewokt om daarna online te worden verkocht. Voor deze thee worden enkel de kleinste knoppen en theeblaadjes gebruikt, waardoor hij zacht en zoet smaakt.

*Bij de Guizhou Green Sword zijn het vooral de anti-oxiderende eigenschappen van Selenium zijn interessant, meer bepaald in samenspel met vitamine E waarvan het de heilzame werking versterkt. Dit mineraal gaat de strijd aan met de veroudering en beschermt zowel de hartspier als het immuunsysteem, waardoor oorontsteking, sinusitis, verkoudheid en bronchitis worden voorkomen... Selenium zou ook een positieve rol kunnen spelen in de preventie van prostaatkanker.

**Zink is van belang voor de aanmaak van eiwitten en daarmee voor groei en vernieuwing van weefsel. Het speelt een rol om huid, haar en nagels gezond te houden. Ook bij de opbouw en afbraak van koolhydraten is zink betrokken. Dit mineraal draagt er mede aan bij dat het afweersysteem goed werkt. Zink is ook betrokken bij de aanmaak van verschillende hormonen, waaronder insuline en de geslachtshormonen waardoor deze een rol kan spelen bij de voortplanting.. Zink ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en is betrokken bij bloedstolling. Zink komt in voedingssupplementen en in crémes voor, soms in combinatie met vitamine C.


Bereiding* : 1 tot 2 gram thee per kopje van 120ml of 4 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).

 

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C.

Laat de thee 1 tot 2 minuten trekken, volgens eigen smaakbehoefte.

Guizhou Green Sword thee kan je 3 à 4 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft een eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over