VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit Japan /

Shincha (50gr.): Jong of nieuw blad - groene bio thee - Japan

Sincha Japanse thee
Shincha (50gr.): Jong of nieuw blad - groene bio thee - Japan

Shincha: Thee uit een eerste pluk - Japan Shincha is een thee van de eerste pluk en betekent jong of nieuw blad. De Shincha-bladeren worden geplukt tussen begin en midden mei en binnen de 3-4 dagen...

€ 22,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Shincha: Thee uit een eerste pluk - Japan
Shincha is een thee van de eerste pluk en betekent jong of nieuw blad. De Shincha-bladeren worden geplukt tussen begin en midden mei en binnen de 3-4 dagen. De boeren plukken hem op uitsluitend zonnige dagen om de geur van de blaadjes beter te kunnen behouden. Deze blaadjes worden nog op dezelfde dag na de oogst zeer licht gestoomd en verwerkt, zodat ze hun subtiele geur en smaak niet verliezen.
Shincha is de trots van de Japanse theeboer, velen hebben het proces van plukken en vervaardigen van hun ouders geleerd. Enkel een theeboer met heel veel ervaring kan een goede Shincha telen. In tegenstelling tot de Kabusecha en de Gyokuro wordt deze thee niet afgedekt, maar door het gebruik van het frisse jonge blad bezit hij een zachte, licht zoete smaak en is niet bitter.
Meer lezen? http://www.verytastea.com/groene-thee-welke-thee-geniet-uw-voorkeur.

Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 70°C. Laat de thee 1 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Shincha kan je +/- 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal.. geniet ervan ;-) ! Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier!

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.