Top
Golden Yunnan (50gr.) (Zwarte thee)
  • Golden Yunnan (50gr.) (Zwarte thee)
8,60

Golden Yunnan Black - Zwarte Thee - China


Golden Yunnan Black is een geoxideerde* Chinese Zwarte thee afkomstig uit de provincie Yunnan. De donkerbruine blaadjes met gouden tip (jonge tipblaadjes) geven de thee een speciale maar lekkere smaak. 

De smaak van de Golden Yunnan is niet zoals die van andere zwarte theeën maar veel voller, zachter en met een licht rokerig accent. Golden Yunnan Tea wordt enorm gewaardeerd door de Chinezen en daardoor bijna dagelijks gedronken.

De kleur vergeleken met andere zwarte thee is vooral amber en wordt in China als rode thee gezien.

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).


Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).


Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de thee 1/2 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte.  

Golden Yunnan kan je 4 tot 5 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. 


*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over