VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Jingmai Cooked Pu-erh (10 stuks) (Gefermenteerde thee)

Pu-erh
Jingmai Cooked Pu-erh (10 stuks) (Gefermenteerde thee)

Cooked Pu-erh (Zwart) - Gefermenteerde Thee - China Jingmai is gelegen in het zuidwesten van China vlakbij de grens met Myanmar. Een streek waar vooral Pu-erh wordt geteeld. Het is één van de groo...

€ 2,70
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Cooked Pu-erh (Zwart) - Gefermenteerde Thee - China

Jingmai is gelegen in het zuidwesten van China vlakbij de grens met Myanmar. Een streek waar vooral Pu-erh wordt geteeld. Het is één van de grootste en oudste theebossen van China. De theebomen groeien tussen beschermde bossen waarvan sommigen al meer dan 1000 jaar oud zijn. De theeblaadjes uit Jingmai zijn minder groot en worden daardoor minder hard gebakken dan zijn soortgenoten. Zwarte Pu-erh, ook wel Rode thee genoemd vanwege de kleur die hij afgeeft, wordt behandeld zoals een zwarte thee: hij wordt verflenst, gerold, geoxideerd, geperst in blokken, gefermenteerd* en gerijpt.
Na ten vroegste 5 jaar wordt het rijpingsproces stopgezet door de thee bloot te stellen aan hete lucht van 150°C. Hoe ouder de Pu-erh hoe beter de smaak wordt. De thee kent een aardse smaak die tijdens het rijpen fijner en rijker wordt.

Eind jaren '60 en begin jaren '70 werd een nieuw rijpingsproces bedacht om het proces kunstmatig te versnellen door er stoom toe te voegen (cooked). De thee kan hierdoor na een paar maanden drinkbaar worden gemaakt en werd hij voor de thee-industrie sneller verkoopbaar. 
Hij zou zoals de groene pu-erh de spijsvertering stimuleren, cholesterolverlagend werken, het lichaam reinigen, ontslakken en de levensenergie verhogen. Hij staat ook bekend als een uitstekende afslank-thee door het hoge gehalte aan polyfenolen die het vetmetabolisme stimuleren. Het is een uitstekende thee ter vervanging van koffie.. 

Meer lezen? http://www.verytastea.com/pu-erh-uit-mengsong-lekker-puur-en-goed-voor-de-lijn
*Gefermenteerde thee is een thee die afgesloten van de zuurstof een andere smaak krijgt door de aanwezige bacteriën, gisten en schimmels ontstaan door warme temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. Denk hierbij aan het productieproces van bier..

Bereiding*: 5 gram thee per kopje van 120ml (1 schijfje = 5 gram). Bij gebruik van een grotere hoeveelheid water, zelfde hoeveelheid thee, maar minder aantal keren laten infuseren.
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C.
Spoel de thee éénmalig met warm water (= opgieten met een klein beetje warm water en onmiddellijk afgieten), laat hem daarna 1/2 minuut trekken of langer volgens eigen smaakbehoefte. Per infusie een 1/2 minuut langer laten trekken.
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-)
Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier!

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.