Top
Darjeeling First Flush (100gr.) (Zwarte thee)
  • Darjeeling First Flush (100gr.) (Zwarte thee)
8,98

Darjeeling First Flush - Zwarte Thee - India


Darjeeling is vanouds één van de meest gekende theeën.


Deze Darjeeling First Flush is een exclusieve zwarte thee afkomstig uit de Indiase staat (Maharani Hills). Deze wordt ook wel de champagne onder de theeën genoemd. Hij werd vooral door de Britten ingevoerd, om te worden verkocht aan de High Society.


Deze Darjeeling First Flush is een thee uit een eerste pluk. De jonge blaadjes zijn met de grootste zorg behandeld en bezitten een heel subtiele en pure smaak. Hoewel het een zwarte thee is, is hij een van de minst geoxideerde*. 

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding* : 1 tot 2 gram thee per kopje van 120ml - 3 gram per halve liter. (1 koffielepel = 1 à 2 gram)


Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water), warm op tot 90°C. Laat de thee 1/2 minuut tot 2 minuten trekken, volgens eigen smaakbehoefte. 


Darjeeling kan je 4 tot 5 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!

 Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over