VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€6) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€7) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit andere landen / Darjeeling (100gr.) (Zwarte thee)
Darjeeling
Darjeeling (100gr.) (Zwarte thee)
Darjeeling - Zwarte Thee* - India Darjeeling is vanouds één van de meest gekende zwarte theeën. Deze Darjeeling is een zwarte thee afkomstig uit de...
€ 13,80
Aantal: 
Bestellen
 

Darjeeling - Zwarte Thee* - India
Darjeeling is vanouds één van de meest gekende zwarte theeën.
Deze Darjeeling is een zwarte thee afkomstig uit de Indiase Ambootia Tea Estate. Een gebied waar ook de meest zeldzame "champagne" onder de Darjeeling thee wordt geproduceerd. Deze dure en zeldzame thee wordt één maal per jaar verscheept en vooral door de Britten opgekocht, om te verkopen aan de High Society.
Onze Darjeeling is afkomstig uit een 2de pluk en is daarmee iets krachtiger dan de Darjeeling uit 1ste pluk. Toch heeft hij zijn typische smaak behouden: puur, subtiel, licht zoet en met een klein bittertje. 
Darjeeling kan je ook gebruiken voor het maken van een hippe 'Kombucha'.

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding* : 1 tot 2 gram thee per kopje van 120ml - 3 gram per halve liter. (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Darjeeling kan je 4 tot 5 keer opnieuw infuseren bij een kopje van 120ml. Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water), warm op tot 90°C. 
Laat de Darjeeling 1/2 minuut tot 2 minuten trekken, volgens eigen smaakbehoefte. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) ! 


Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies