VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Dan Cong Feng Huang (50gr.) (Oolong thee)
Dan Cong Dan Cong
Dan Cong Dan Cong
Dan Cong Feng Huang (50gr.) (Oolong thee)
Dan Cong Feng Huang - Oolong Thee - China Dan Cong Feng Huang (= Phoenix kop = kop van een fabeldier) is een dorp gelegen in het Phoenix-gebergte te Noorden van Guangdong in...
€ 8,50
Aantal: 
Bestellen
 

Dan Cong Feng Huang - Oolong Thee - China
Dan Cong Feng Huang (= Phoenix kop = kop van een fabeldier) is een dorp gelegen in het Phoenix-gebergte te Noorden van Guangdong in China. Op dit gebied groeien veel oude theestruiken die uitgegroeid zijn tot heuse bomen waarvan sommige tot meer dan 200 jaar oud zijn.
Om een goede Dan Cong thee te krijgen moeten de bladeren afkomstig zijn van één boom die meer dan 60 jaar oud is. Deze theebladeren moeten apart worden verwerkt en mogen in geen geval worden gemengd. Het spreekt voor zich dat deze productiemethode geen grote hoeveelheden thee kan opbrengen en dus zeker niet voor de export is bestemd.
Maar omdat de vraag vanuit het buitenland zo groot werd, besloot men: dat een Dan Cong nog altijd afkomstig moet zijn van 1 boom.. dat de theebladeren nog altijd apart moeten worden verwerkt en pas daarna mogen worden vermengd met theebladeren afkomstig van andere bomen maar zelfde teeltgebied. Dit doen ze om de smaak, uitzicht en de kwaliteit van een echte Dan Cong zoveel mogelijk te benaderen. Bij een Dan Cong worden de zwarte theebladeren terug groen. Is dit niet het geval.. dan heb je te maken met een Dan Cong van mindere kwaliteit of helemaal geen Dan Cong. 
Het verwerkingsproces gebeurt volledig met de hand: Plukken - verwelken - schudden/tuimelen (om ze zachtjes te kneuzen) - laten oxideren 40 tot 45% * - wokken/verhitten (om oxidatie te stoppen) - rollen tot strengen - sorteren (alleen de grootste/oudste bladeren komen in aanmerking) - en licht roosteren op een asvuurtje. Dit productieproces is zo intens dat het tot zelfs een jaar kan duren voor de thee klaar is voor verkoop.

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee) maar door de lichte oxidatie tussen de 20 à 80% wordt hij bestempeld als een Oolong-tea. 
Meer lezen? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea

Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de Dan Cong 1 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 
Een Dan Cong kan je 4 tot 8 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat een Dan Cong bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies