Top
Ceylon thee (100gr.) (Zwarte thee)
  • Ceylon thee (100gr.) (Zwarte thee)
2,90

Ceylon thee - Zwarte Thee - Sri LankaDeze Ceylon thee is een zwarte geoxideerde* thee afkomstig uit het huidige Sri Lanka (vroegere Ceylon) en groeit op een hoogte van 1200 meter. Zoals alle zwarte thee wordt deze geoxideerd.

Het theehuis bestaat sinds 1880. Met hun superieur gevoel voor vakmanschap hebben ze internationaal reeds verschillende prijzen in de wacht gesleept.

Deze Ceylon tea is een uitzonderlijke thee.. eentje van topkwaliteit. Hij bezit een zachte subtiele en aangename afdronk.

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml of 3 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water), warm op tot 80°C. 
Laat de thee 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte.

Ceylon-tea kan je 4 tot 6 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over