Top
Berkenblad (50gr.)
  • Berkenblad (50gr.)
4,10

Berkenblad - Kruidenthee

Berkenblad is een van de meest effectieve kruiden die in het voorjaar wordt gebruikt als reinigingskuur/detox middel om gal en lever te zuiveren. Door zijn bitterstoffen werkt hij spijsverteringsbevorderend en maakt hij veel gal aan. Gal helpt onze lever gezond te houden waardoor de lever op zijn beurt ons lichaam optimaal kan zuiveren. Maar Berkenblad is ook als urinedrijvend middel héél geschikt, hij spoelt als het ware de urinewegen en helpt nierstenen te voorkomen. Berkenblad verwijdert kleine steentjes en gruis die in de nieren terecht zijn gekomen door het drinken van mineraalrijke dranken. Het spreekwoord: 'Bitter in de mond maakt het hart gezond' is niet voor niets een goed gekozen uitdrukking. Elke dag een bitterheid-je en onze voorjaarsmoeheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.


Bereiding: Voor 1 liter water: 1 koffielepel 

Daar Berkenblad nogal een bittere smaak afgeeft is het beter deze in kleine hoeveellheden te consumeren in combinatie met een lekkere smaakmaker zoals de bessenmix, kamille, hibiscus of in combinatie met een thee. 

Goed te combineren in grotere hoeveelheden met de Bessenmix - Heermoes - Moerasspirea - Echte kamille - Vlierbloesem - Citroenmelisse. Door het toevoegen van gedroogde Gember zal de werking van uw kruiden worden versterkt.

Gebruik zacht water ( = restwaarde minder dan 50mg/L water) en warm op tot 90°C - laat 5 à 10 minuten trekken. Indien je berkenblad kort laat infuseren kan hij meerdere malen worden gezet.


Hebt u uw kruid hier niet gevonden? Vraag er naar 
via dit contactformulier. Vraag naar onze B2B-prijzen!

Kruiden moeten een minimale hoeveelheid aan inhoudsstoffen bevatten wil je deze inzetten bij het behandelen van vervelende kwaaltjes. Veel van onze kruiden zijn hierop getest en voldoen aan de normen voorgeschreven door de Europese Farmacopee. Echter.. kruiden kunnen in geen geval uw medicijnen vervangen. Bij ziekte of lichamelijke klachten consulteert u best een erkend therapeut of arts.Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code