VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Silver Dragon Rarity (20gr.) (Groene thee)
Silver Dragon Silver Dragon Silver Dragon Silver Dragon Silver Dragon
Silver Dragon Silver Dragon Silver Dragon Silver Dragon Silver Dragon
Silver Dragon Rarity (20gr.) (Groene thee)
Silver Dragon - Groene Thee - China: Thee met een hoekje af..  Silver dragon is GEEN witte thee zoals de naam doet vermoeden maar een groene thee afkomstig uit een...
€ 9,73
Aantal: 
Bestellen
 

Silver Dragon - Groene Thee - China: Thee met een hoekje af.. 
Silver dragon is GEEN witte thee zoals de naam doet vermoeden maar een groene thee afkomstig uit een in-between pluk (ontluikende blaadjes net na een 1ste pluk!). Het teeltgebied is situeerd zich in het gebied Zhejiang waar ook héél veel Lung Ching wordt geproduceerd. Deze biologisch geteelde thee heeft zijn naam te danken aan de opgerolde blaadjes, die een raar opgekrulde draak moet voorstellen. 
De theeblaadjes worden zo vlug mogelijk na de pluk gedraaid en geroosterd om de natuurlijke oxidatie* tegen te gaan. Hoe men ze draaid?? Het is en blijft een raadsel.. laat het ons houden op een klein geheimpje van de theemeester ;-). Maar wat zeker is... Silver Dragon is een thee met een hoekje af ;-)). Hierdoor bekomt men een zachte, subtiele, zoete en aangename smaak met een licht bittere toets op het einde.
Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee)

Bereiding*: 1 gram thee per kopje van 120ml of 3 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de Silver Dragon +/- 2 tot 3 minuut trekken volgens eigen smaakbehoefte.
Silver Dragon kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal... geniet ervan ;-) !


Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies