VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€6) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€7) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Pai Mu Tan (40gr) (Witte thee)
Pai-mu-tan Pai-mu-tan
Pai-mu-tan Pai-mu-tan
Pai Mu Tan (40gr) (Witte thee)
Pai Mu Tan of White Peony - Witte Thee - China Pai Mu Tan (First Grade) of White Peony is een Chinese Witte thee eveneens afkomstig uit de provincie Fujian. De theebladeren van de...
€ 8,95
Aantal: 
Bestellen
 

Pai Mu Tan of White Peony - Witte Thee - China
Pai Mu Tan (First Grade) of White Peony is een Chinese Witte thee eveneens afkomstig uit de provincie Fujian. De theebladeren van de Pai Mu Tan zijn afkomstig van dezelfde struik als van de Silver Needle maar worden later geplukt en zijn minder schaars dan de Silver Needle. Voor de Pai Mu Tan worden de toppen (knoppen) + de 2 pril ontloken blaadjes eronder geplukt. De tweede pluk (second flush) begint half april tot eind juni en hiermee de belangrijkste pluk voor de Pai Mu Tan. Vergeleken met de Silver Needle is de smaak van de Pai Mu Tan iets robuuster maar met een zoete toets. Daar deze thee niet geoxideerd is, is zijn smaak veel zachter dan alle andere theeën en niet bitter.
Witte thee heeft meer ruimte nodig om zich te ontvouwen en een langere trektijd om zijn heilzame stoffen af te geven. Zodra het water licht gelig kleurt is hij klaar om te drinken.
Uit eerste onderzoeken blijkt dat witte thee in het algemeen een belangrijk antioxidant is, hij zou een kanker-remmende werking hebben en kan hij ingezet worden om de omzetting van koolhydraten naar vet te verminderen.
Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C. Laat de Pai Mu Tan 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 
Pai Mu Tan kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal: geniet ervan ;-) ! 

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies