Top
Pai Mu Tan (40gr) Witte Thee
Nieuw
  • Pai Mu Tan (40gr) Witte Thee
  • Pai Mu Tan (40gr) Witte Thee
5,49

Pai Mu Tan - Witte Thee - China


Pai Mu Tan (First Grade) of White Peony is een Chinese Witte thee eveneens afkomstig uit de provincie Fujian. De Pai Mu Tan is de goedkopere versie van de eerder groeiende Silver Needle. Voor de Pai Mu Tan worden de toppen (knoppen) + de 2 pril ontloken blaadjes eronder geplukt. De tweede pluk (second flush) begint half april tot eind juni en hiermee de belangrijkste pluk voor de Pai Mu Tan. Vergeleken met de Silver Needle is hij is robuuster van karakter maar met een zoete smaak. Daar deze thee niet geoxideerd is, is hij van smaak veel zachter dan alle andere theeën.

Witte thee heeft meer ruimte nodig om zich te ontvouwen en een langere trektijd om zijn heilzame stoffen af te geven. Zodra het water licht gelig kleurt is hij klaar om te drinken.


Uit eerste onderzoeken blijkt dat witte thee in het algemeen een belangrijk antioxidant is, hij zou een kanker-remmende werking hebben en kan hij ingezet worden om de omzetting van koolhydraten naar vet te verminderen.


Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) krijgt het theeblad een bruine-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 2 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 80°C. Laat de thee 2 à 3 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 

Pai Mu Tan kan je 2 tot 3 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) ! 

Vraag naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over