Top
Pa-Mun-Cha (40gr.) - Oolong thee
Nieuw
  • Pa-Mun-Cha (40gr.) - Oolong thee
9,86

Pa-Mun-Cha - Oolong Thee - Zuid Korea


Pa-Mun-Cha is afkomtuig uit het meest zuidelijke punt van Korea. Op een klein eiland die zich uitstekend leent om er thee te verbouwen wordt de smaak van de Pa-Mun-Cha gekenmerkt door het tropische klimaat en zijn uiterst vruchtbare vulkanische ondergrond. Hierdoor smaakt hij super zacht met een licht frisse bloemige smaak.

De Pa-Mun-Cha wordt net zoals alle andere Oolong theeën licht geoxideerd. Het productieproces bij Oolong thee verloopt als volgt: Men plukt de theeblaadjes en laat ze door de zon verflensen (bij voorkeur avondzon). Daarna worden ze even omhoog gegooid om de bladrand te kneuzen zodat er een lichte oxidatie ontstaat. Daarna wordt de oxidatie stopgezet door verhitting. Veel van de Oolong theeën worden daarna opgerold tot kleine bolletjes. Bij de Pa-Mun-Cha behouden ze het natuurlijke vorm. Na infusie krijg je een goudkleurige thee.

Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea


Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).


Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de thee 1 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Laat de Tieguanyin bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.


Pa-Mun-Cha kan je 3 tot 5 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat hem bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.


*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over