VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€4,5) voor THUISLEVERING vanaf €38 voor België en (€6,-) vanaf €47 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China /

Keemun (50gr.) (Zwarte thee)

keemun
Keemun (50gr.) (Zwarte thee)

Keemun - geoxideerde zwarte thee uit China.  Keemun is een erg lekkere en smaakvolle geoxideerde thee* uit China. Keemun is één van de zeldzaamste theeën die met heel grote zorg is geproduceerd omd...

€ 3,44
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Keemun - geoxideerde zwarte thee uit China. 
Keemun is een erg lekkere en smaakvolle geoxideerde thee* uit China. Keemun is één van de zeldzaamste theeën die met heel grote zorg is geproduceerd omdat hij moet dienen voor de Gongfu-ceremonie. Gongfu betekent 'thee zetten met vaardigheid' en houdt in dat men gebruik maakt van een porseleinen kommetjes met deksel, in plaats van een traditionele theepot, OF een Yixing-theepot. Hierbij is het héél belangrijk dat men kan infuseren met het volledig theeblad. Daarom laat men het blad tijdens het productieproces langzaam verflenzen en héél traag oxideren. 
*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de thee 30 seconden tot 1 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Laat de Keemun bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.
Een Kemmun kan je 3 tot 4 maal infuseren bij een kopje van 120ml.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) ! Vragen? Dan horen wij het graag: contactformulier.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.