VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Golden Yunnan (50gr.) (Zwarte thee)
Golden Yunnan Pearls Golden Yunnan Pearls Golden Yunnan Pearls Golden Yunnan Pearls
Golden Yunnan Pearls Golden Yunnan Pearls Golden Yunnan Pearls Golden Yunnan Pearls
Golden Yunnan (50gr.) (Zwarte thee)
Golden Yunnan Pearls - Zwarte Thee - China Golden Yunnan Pearls is een geoxideerde* Chinese Zwarte thee afkomstig uit de provincie Yunnan. De opgerolde donkerbruine...
€ 11,76
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Golden Yunnan Pearls - Zwarte Thee - China
Golden Yunnan Pearls is een geoxideerde* Chinese Zwarte thee afkomstig uit de provincie Yunnan. De opgerolde donkerbruine blaadjes met gouden tip (jonge tipblaadjes) geven de thee een speciale, maar lekkere smaak.  
De smaak van de Golden Yunnan Pearls is niet zoals die van andere zwarte theeën, maar voller, zachter en met een licht rokerig accent. Golden Yunnan Pearls wordt door zijn toegankelijke en aangename smaak enorm gewaardeerd door de Chinezen en wordt bijna dagelijks gedronken. Het is dan ook een premium tea. De kleur van de infusie is vergeleken met andere zwarte theeën vooral amber en wordt in China als RODE thee gezien. In contact met het water ontrollen de Golden Pearls zich zo traag waardoor ook de smaak langzaam wordt vrijgegeven. Hierdoor kan de Golden Yunnan Pearls meerdere keren worden geïnfuseerd.

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml of 5 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 90°C. Laat de Golden Yunnan 1/2 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte.  
Golden Yunnan Pearls kan je 4 tot 5 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie. 
*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... geniet ervan ;-) !

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies