VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Earl Grey Floral (100gr.) (Zwarte thee)
Earl Grey Floral Earl grey Floral
Earl Grey Floral Earl grey Floral
Earl Grey Floral (100gr.) (Zwarte thee)
Earl Grey Floral - De ochtendthee die je doet stralen. Earl Grey Floral is een zwarte thee* uit China bestrooid met bloemblaadjes van korenbloem en...
€ 10,88
Aantal: 
Bestellen
 

Earl Grey Floral - De ochtendthee die je doet stralen.
Earl Grey Floral is een zwarte thee* uit China bestrooid met bloemblaadjes van korenbloem en zonnebloem. Onze Earl Grey Floral wordt eerst volgens aloude traditie, besprenkelt met etherische olie. De E.O. is afkomstig uit de schil van Biologisch geteelde Bergamotvruchten. De Bergamotvruchten groeien aan kleine struiken/boompjes in Calabrië, Zuid-Italië. De bomen kunnen tot 5 meter hoog groeien en dragen vruchten gelijkend op limoenen. De vrucht is echter een kruising van een citroen en een zure sinaasappel.
Pas nadat de theeblaadjes de E.O. volledig hebben opgenomen worden er de bloemblaadjes aan toegevoegd, want het oog wilt ook wat! 
Onze Earl Grey Floral is een welkome afwisseling bij je dagelijks ochtend ritueel ;-). Wens je geen Theïne? Bekijk dan onze Earl Grey Rooibos. 
Deze thee kan je niet gebruiken voor het maken van kombucha. De etherische olie heeft een slechte invloed op de zwam/scoby.

*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee).

Bereiding*: 2 à 3 gram thee per kopje van 120ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).
Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de Earl Grey Floral 1 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. 
Earl Grey Floral kan je 3 à 4 maal infuseren bij een kopje van 120ml. 
Laat de Earl Grey Floral bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies