VeryTastea voor al uw thee en kruiden puur natuur. Lage verzendkost (€5) voor THUISLEVERING vanaf €45 voor België EN (€6) vanaf €50 voor Nederland.
0
Winkelwagen
€ 0,00
Thee / Thee uit China / Bi Lo Chun (40gr) (Groene thee)
Bi Lo Chun Bi Lo Chun Bi Lo Chun
Bi Lo Chun Bi Lo Chun Bi Lo Chun
Bi Lo Chun (40gr) (Groene thee)
Bi Lo Chun of Pi Lo Chun - Groene Thee - China Bi Lo Chun of Pi Lo chun is een groene thee afkomstig uit China. Bi Lo Chun staat bekend om zijn delicaat uiterlijk met een...
€ 8,60
Aantal: 
Bestellen
 

Bi Lo Chun of Pi Lo Chun - Groene Thee - China
Bi Lo Chun of Pi Lo chun is een groene thee afkomstig uit China. Bi Lo Chun staat bekend om zijn delicaat uiterlijk met een sterk aroma. Bi Lo Chun is afkomstig uit een vroege oogst (van maart tot april) en bevat daardoor nog vele witte haartjes. 
Bi Lo Chun of 'groene lenteslak' (letterlijke vertaling) heeft zijn naam te danken aan zijn uiterlijk: De losse theeblaadjes zijn gekruld zoals de vorm van een slak.. . Het oogsten gebeurt volledig handmatig, samen met de knop wordt er slechts 1 blad geplukt. Verder is er een grote vaardigheid vereist om de theebladeren correct te wokken en in de juist vorm te brengen/houden. Bi Lo Chun is één van China's meest beroemde en zeldzame theesoorten (Premium). 
Neem je te grote hoeveelheden van de Bi Lo Chun thee of laat je die te lang trekken dan neemt de bitterheid de overhand. 
Lees meer? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea

Bereiding*: 1 gram thee per kopje van 120ml of 3 gram bij 500ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram). Gebruik zacht water(= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 75°C. Laat de Bi Lo Chun 2 à 3 minuten trekken of volgens eigen smaakbehoefte.
Bi Lo Chun kan je 4 tot 5 maal infuseren bij een kopje van 120ml. Laat de thee bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar bovenal... geniet ervan ;-) !


Uiterst geschikt voor het maken van een Kombucha.

Vragen? Dan horen wij het graag: Contactformulier! Ook B2B verkoop voldaan aan de accijnsverplichting voor Belgische klanten.

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies