Top
Milky Oolong (25gr) - Premium Thee - Taiwan
Nieuw
  • Milky Oolong (25gr) - Premium Thee - Taiwan
  • Milky Oolong (25gr) - Premium Thee - Taiwan
12,75

Milky Oolong - Een Premium Oolong Thee - Taiwan


Milky Oolong is één van de meest uitzonderlijke theeën uit Taiwan. Niet alleen omwille van zijn smaak.. maar vooral omdat het productieproces één groot geheim is en blijft! Mythes doen de ronde dat deze thee zou gedrenkt of gestoomd zijn in melk. De waarheid is dat deze thee op grote hoogte wordt gekweekt op een bodem met een aparte bodemsamenstelling. Door een extra oxidatie wordt de smaak nog meer geaccentueerd. Vergeleken met veel andere Milky Oolong's bezit deze thee
 een lichte toets van een romige melk. 

Een goeie Milky Oolong is moeilijk te vinden. Veel producenten voegen additieven toe of drenken de bladeren inderdaad in melk. Dit kan je merken doordat de de typische theesmaak gemaskeerd wordt door een overdreven melksmaak. 

Een Milky Oolong wordt gekenmerkt door een lichte oxidatie* en stevig opgerolde bolletjes. Het productieproces bij een Milky Oolong verloopt als volgt: men plukt de theeblaadjes, laat ze door de zon verflensen (bij voorkeur avondzon) en koelen. Daarna worden ze even omhoog gegooid om de bladrand te kneuzen zodat er een lichte oxidatie ontstaat. Daarna wordt de oxidatie stopgezet door verhitting of stomen, door ze in bolletjes te rollen wordt het sap eruit geperst en worden ze verder gedroogd.


*Oxidatie = Bij inwerking van zuurstof op de enzymen (eiwitten) van het theeblad krijgt het theeblad een bruin-zwarte kleur, hoe donkerder het blad hoe zwaarder de oxidatie en het aroma (zwarte thee) maar door de lichte oxidatie tussen de 20 à 80% wordt hij bestempeld als een Oolong-tea.

Meer lezen? http://www.verytastea.com/wat-betekent-een-premium-thee-tea


Bereiding*: 1 à 2 gram thee per kopje van 120ml (1 koffielepel = 1 à 2 gram).

Gebruik zacht water (= restwaarde minder dan 50mg/L water) warm op tot 85°C. Laat de thee 1 à 2 minuten trekken volgens eigen smaakbehoefte. Laat de Milky Oolong bij een eerste infusie minder lang trekken dan bij een 2de, 3de... infusie.

Een Milky Oolong kan je 5 tot 6 maal infuseren bij een kopje van 120ml.

*Deze bereidingswijze is relatief.. ieder heeft zijn eigen smaakbehoefte en dus zal de hoeveelheid thee, de trektijd en de watertemperatuur de smaak van uw kopje thee beïnvloeden. Het is aan U als theegebruiker om daarmee te experimenteren. Maar vooral... vergeet niet om ervan te genieten ;-) !

Vraag hier naar onze B2B-prijzen!


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code